Vertel mij jouw levensverhaal en ik schrijf het voor jou uit


Ik ben dringend op zoek naar woonruimte en werk in Nederland. Woonruimte: appartement of studio in de Randstad of Noord-Brabant, huur tot 1.000 euro/maand voor minimaal één jaar (ik kan gegarandeerd aan die huurprijs voldoen). Begane grond of hogere verdieping met lift. In nabijheid van supermarkt en ov. Werk op het gebied van communicatie, redactie, journalistiek. Freelance of vast. Wie weet iets? Mail mij: info@johanschrijft.be 

 
Wil jij jouw levensverhaal vertellen aan (klein)kinderen, familie, vrienden in een boek van bescheiden omvang?  Of heb je grootsere plannen en droom je ervan een heuse bestseller te schrijven met jouw levensverhaal? Een concreet idee hebben, is één. Nu het nog op papier zetten. Misschien vind je dat lastig. Waarschijnlijk heb je al wel ooit aantekeningen gemaakt of zijn er andere schriftelijke bronnen die jouw verhaal deels vertellen. Vertel mij jouw verhaal in woord en geschrift en ik schrijf het compleet voor je uit in een goed lopende tekst. Wanneer het verhaal af is, kun je het daarna zelf laten drukken en uitgeven waar en hoe jij wilt. Jij behoudt te allen tijde het recht op je verhaal. Ik help je slechts bij het opschrijven ervan. Dat doe ik behalve met de hulp van schriftelijke bronnen via persoonlijke interviews die ik bij jou afneem. De eerste keer onder vier ogen. Misschien een tweede keer ook nog. Maar verder kunnen we het contact online voeren.
 
Als freelance journalist ben ik een ervaren interviewer. In de laatste alinea vind je enkele voorbeelden. Bovendien is net mijn eigen autobiografie verschenen. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en zet het graag voor je op schrift. Of je nu 30, 60 of 90 bent. Iedereen die iets heeft te vertellen, kan een beroep op mij doen.
 
Omdat het meestal een langlopend project zal betreffen, bereken ik geen uurtarief. In plaats daarvan spreken we vooraf een all-in prijs af. Dat doen we aan de hand van de informatie die jij mij verstrekt en waarmee ik een inschatting kan maken van hoelang en hoe vaak ik er werk aan heb. Ik val onder de kleine ondernemersregeling en hoef daardoor geen BTW te berekenen. Die steek je alvast mooi in je zak!
 
Indien je interesse hebt in deze service en meer wilt weten of direct een concreet voorstel wilt doen: mail mij op het genoemde mailadres onderaan de pagina. Ik kijk uit naar jouw verhaal!  
 
Voorbeelden van interviews:
  • Interview met Eurocommissaris Helena Dalli over haar april 2021 gepresenteerde Strategy for the Rights of Persons with Disabilities 2021-2030
  • interview met Slagwerk Atelier Rotterdam, juni 2020 (maker van SM-materiaal)
  • interviews doorheen de EU over leven met beperking in de 27 EU-lidstaten, 2013-2019 (2020 en 2021 was op pad gaan niet mogelijk vanwege corona)