FNV gaat actie voeren in transportsector

26/02/2020
 
De Nederlandse transportsector kan zich voorbereiden op acties van de FNV in de komende weken. Afgelopen zaterdag namen meer dan 200 leden uit de transportsector dit besluit nadat onderhandelingen met Transport en Logistiek Nederland (TLN) op niets waren uitgelopen. Onder andere in de chemie wil de FNV actie gaan voeren.
 
De FNV-leden zijn het op alle fronten oneens met de voorstellen van de werkgevers. Zo willen ze 5% loonsverhoging, terwijl de werkgevers niet verder zouden willen gaan dan een loonsverhoging 'die onder de inflatie uitkomt'. Verder is het basissalaris volgens de FNV te laag waardoor chauffeurs overuren moeten maken. Het structurele overwerk moet dringend worden teruggedrongen, zegt de FNV. De leden eisen ten slotte dat de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken in de cao moet worden opgenomen, daar waar het de zware beroepen binnen de transport en logistiek betreft.
 
FNV gaat acties voorbereiden bij verschillende bedrijven. Vooral in de chemie, maar bijvoorbeeld ook bij bezorgdiensten. Om welke bedrijven het concreet gaat, wil de FNV niet vooraf zeggen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 26/02/2020 - ...