Confronteer Baudet met zijn onzinnige borrelpraat door feitelijke vragen te stellen

22/09/2022
 
Afbeelding invoegen
https://en.wikipedia.org/wiki/File:Karl_Marx.jpg 
 
Vladimir Poetin dreigde gisteren indirect met een nucleaire oorlog. In Nederland debatteerde de Tweede Kamer over de begroting in het kader van de algemene politieke beschouwingen. Het was een onderwerp van een andere grootte, maar wel relevant. Tenminste, als het over de begroting was gegaan. Geachte afgevaardigde de heer Thierry Baudet sneed echter op geheel eigen wijze een ander onderwerp aan. En daarop hadden de overige fracties hem meteen van repliek moeten dienen. 
 
Het was niet voor het eerst dat Baudet zijn filosofische en historische inzichten in het parlement tentoon spreidde. Courage aan iedereen die er telkens weer naar moet zitten luisteren. Ook gisteren was er geen touw aan vast te knopen. Minister van Financiën Sigrid Kaag had volgens Baudet aan de Universiteit van Oxford gestudeerd waar men 'spionnen opleidt'. Wat heeft dat met de begroting te maken? Dat werd niet duidelijk. Toen Kamervoorzitter Vera Bergkamp Baudet vervolgens instrueerde niet op de vrouw te spelen, volgde een onbegrijpelijke verdediging van zijn betoog. Zover ik er chocola van kon maken, en afgaande op de al jaren door Baudet en de zijnen verwoorde complottheorieën over het WEF en een 'Great Reset', is de 'spionnenopleiding' van Kaag dus een voorbeeld van een cultuurmarxistisch complot dat al begon met de Franse revolutie en dat ook de geheime diensten wereldwijd heeft geïnfiltreerd.
 
Het voltallige kabinet was toen al vak K uitgelopen vanwege de insinuaties richting Kaag. Of dat staatsrechtelijk door de beugel was dan wel slim, laat ik aan andere commentatoren over. Ik verwonder mij op deze plek erover dat geen enkel Kamerlid naar de microfoon is toegesneld om Baudet te interrumperen met de volgende vragen: zeg Thierry, wanneer was de Franse Revolutie? In welk jaar of anders welke eeuw schreef Marx zijn Communistisch Manifest/Das Kapital? Welke geheime diensten bedienen zich volgens jou van een cultuurmarxistisch complot? Toch niet de CIA of MI5 veronderstel ik?
 
Dan had Baudet voor schut gestaan met zijn onzinnige borrelpraat in plaats van dat hij nu weer scoorde met het verjagen van het kabinet en een schorsing van de vergadering door de Tweede Kamervoorzitter. Nu kun je er donder op zeggen dat Baudet een volgende keer weer zijn onzin ten gehore brengt.
 
En Karl Marx? Die draait zich nog maar eens om in zijn graf vanwege het misbruik van zijn literaire en filosofische erfenis. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 22/09/2022 - ...