Beijing weer op slot na nieuwe corona uitbraak

17/06/2020
 
De Chinese hoofdstad Beijing zit weer zo goed als op slot nadat sinds een week 137 nieuwe coronabesmettingen zijn geconstateerd. Eerst werd gedacht dat een snijplank voor het bereiden van zalm op de Xinfandi voedselmarkt de bron van de besmettingen was, zoals ook de BBC nog meldt. Volgens VRT-nieuws is dit nu echter toch weer niet zeker.
 
Zeker is wel dat de Chinese autoriteiten geen halve maatregelen nemen om te voorkomen dat de nieuwe uitbraak tot net zo'n grote binnenlandse uitbraak leidt als die in Wuhan. Al minstens 27 buurten in Beijing zijn tot risicogebieden aangemerkt, medium risico of hoog risico. Niemand mag deze buurten nog verlaten. Inwoners van Beijing in buurten die vooralsnog als laag risico te boek staan, mogen wel de stad uit wanneer ze negatief zijn getest. Er staan nu lange wachtrijen bij de testcentra die bovendien te kampen hebben met een gebrek aan beschikbare testen.
 
Vluchten van en naar Beijing zijn opgeschort tot minstens 9 juli. Hetzelfde geldt voor het treinverkeer van en naar de stad. Ook scholen, zwembaden en gymzalen zijn opnieuw dicht. Kantoren mogen wel open blijven. De Chinese overheid hoopt dat op deze manier de nieuwe uitbraak in de hand kan worden gehouden. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 17/06/2020 - ...
 

        Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft