Beijing stad met meeste miljardairs

08/04/2021
 
De Chinese hoofdstad Beijing telt precies 100 miljardairs. Daarmee verslaat het New York dat dit jaar blijft steken op 99 miljardairs. Als troost kan New York zich erop beroepen dat haar miljardairs 80 miljard dollar rijker zijn dan de Chinese. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de rijkste mensen ter wereld van het Amerikaanse zakenblad Forbes.
 
De rijkste inwoner van Beijing is de oprichter van TikTok, Zhang Yiming, met een vermogen van 35,6 miljard dollar. Ter vergelijking: de rijkste inwoner van New York, oud-burgemeester Michael Bloomberg, heeft een vermogen van 59 miljard dollar. In totaal telt China nu 698 miljardairs tegenover 724 in de VS. In 2020 kwamen er maar liefst 210 Chinese miljardairs bij.
 
Die spectaculaire groei is vooral te wijten aan de vlotte heropleving van de Chinese economie na de coronacrisis in het land van begin 2020. Terwijl de rest van de wereld nog in een economische achteruitgang zit door corona, groeit de economie van China alweer. De Chinese industrie en technologiesector is daar met name verantwoordelijk voor.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 08/04/2021 - ...
 

     Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft