Zelfstandiger leven dankzij aangepaste gebruiksvoorwerpen

29/06/2020
 
Het Academisch ziekenhuis in Luik heeft een 3D-printer in gebruik genomen waarmee alledaagse gebruiksvoorwerpen zo kunnen worden ontworpen dar ze ook geschikt geschikt zijn voor personen met een beperking. Zoals de 25-jarige Estelle uit Luik. 
 
Estelle heeft slechts één vinger aan elke hand en kan haar duim niet strekken. Dit maakt het beetpakken van voorwerpen en deze gebruiken niet gemakkelijk voor haar. Het Academisch ziekenhuis in Luik, verbonden aan de Universiteit Luik, helpt haar zelf gebruiksvoorwerpen te maken die perfect zijn aangepast aan haar fysieke mogelijkheden. Of het nu gaat om een eierbreker (foto), een brilhouder of een hulpmiddel om haar broek op te trekken: Estelle komt met het idee en de medewerkers van het ziekenhuis gaan ermee aan de slag. De gebruiksvoorwerpen die ze zo met de 3D-printer maken, zijn uniek en volledig op haar situatie aangepast.
 
Estelle hoopt binnenkort op haarzelf te kunnen gaan wonen, mede dankzij de door haarzelf bedachte en ontworpen hulpmiddelen.
 
Bovenstaande tekst is een vertaling uit het Frans. Origineel artikel staat op de site van de RTBF.  
 
Copyright tekst: Johan Peters, 29/06/2020 - ...
 

        Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft