Bill Gates investeert in Waals biotechbedrijf

16/09/2020
 
De voormalige CEO van Microsoft en tegenwoordig filantroop/durfkapitalist Bill Gates steekt 15 miljoen euro in het Waalse biotechbedrijf Univercells te Gosselies, nabij Charleroi. Het is al de vierde keer dat Gates geld in het bedrijf steekt
 
Univercells legt zich toe op het op grote schaal produceren van vaccins tegen beperkte kosten. Zo ontwikkelde het bedrijf al een productielijn voor het poliovaccin. Ook voor rode hond, hondsdolheid en de mazelen is men bezig een productielijn op te zetten. Het nieuwe geldbedrag van Gates zal echter gaan naar de ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus. Univercells is samen met een Duitse en Italiaanse sectorgenoot bezig een coronavaccin te ontwikkelen en wil dat daarna produceren. 
 
Bill Gates is niet de enige investeerder die geld in het coronavaccin van Univercells steekt. Het bedrijf is bezig kapitaal ervoor op te halen en hoopt zo aan 50 miljoen euro te komen.
 
Bovenstaande tekst is een samenvatting van een bericht op de site van De Tijd. Nieuwsgierig naar wat Univercells precies doet? Kijk dan op hun site.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 16/09/2020 - ...