Ondertussen in Bulgarije

31/08/2020
 
De protesten tegen de Bulgaarse regering van premier Boyko Borissov gaan vandaag de 55e dag in. Borissov weet van geen wijken en is 'gewoon' aan het werk. Vandaag neemt hij deel aan het Bled Strategic Forum in Slovenië (Bled is een stad in Slovenië).
 
De opzet en het verloop van de protesten in Sofia en andere Bulgaarse steden volgt nog steeds hetzelfde patroon. De Bulgaren komen rond 19:00 uur de straat op, blokkeren bepaalde vitale kruispunten en vragen om het aftreden van Borissov en de openbaar aanklager. De laatste week zijn er in Sofia wel tegendemonstraties van inwoners die genoeg hebben van de wegblokkades. Tot nu toe is het niet tot confrontaties gekomen en ook de Bulgaarse politie mengt zich zo min mogelijk in de demonstraties. 
 
Premier Borissov is vandaag dus in Slovenië. Het Bled Strategic Forum wordt georganiseerd sinds 2005 en is een jaarlijkse bijeenkomst van landen in Zuidoost-Europa. Op het Forum bespreken de deelnemers actuele kwesties met elkaar. Ook vertegenwoordigers van organisaties als de EU en het IMF zijn daarbij aanwezig. De onrust in Bulgarije staat niet op de agenda. Wel Covid-19 en hoe landen in de regio zich kunnen herstellen na de pandemie. Ook de Brexit is geagendeerd. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 31/08/2020 - ...
 

     Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft