Bulgaarse premier associeert demonstranten met maffia

10/09/2020
 
Bulgaars premier Boyko Borissov blijft onveranderd op zijn post zitten. Ook na meer dan 60 dagen van demonstraties tegen zijn regering. Over die demonstraties zei hij: 'Wij blijven doorwerken. Dat irriteert de demonstranten. Ze zien geen resultaat (van hun protesten).'
 
Borissov deed nog meer krasse uitspraken over de demonstraties terwijl hij een nieuw behandelcentrum voor kinderen met kanker opende in het dorp Opitsvet. Hij liet optekenen dat 'de maffia probeert de regering omver te werpen. Je ziet nu van alles op straat: gokken, smokkelen. Dat geeft mij een reden te denken dat ik niet moet aftreden.' De demonstraties zijn juist gericht tegen de corruptie binnen de regering en het justitiële apparaat. Ten slotte verklaarde Borissov dat zijn regering 'gewoon doorwerkt en daarbij denkt in het heden en niet in de toekomst'. 
 
Voor vandaag staan er twee grote demonstraties in Sofia gepland. De politie heeft checkpoints opgesteld. Verdachte demonstranten of demonstranten met veel spullen bij zich zullen worden gecontroleerd. Dronken demonstranten worden niet toegelaten en vuurwerk is verboden.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 10/09/2020 - ...
 

      Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft