Bulgaarse premier weet zich gesteund door Europese bondgenoten

05/10/2020
 
Terwijl de protesten in Bulgarije tegen de regering van Boyko Borissov vandaag hun 89e dag ingaan, weet de premier zich gesteund door zijn bondgenoten van de European Peopl's Party in het Europees Parlement. Zo bleek tijdens een gesprek tussen Borissov en Donald Tusk afgelopen vrijdag.
 
Voormalig Europees president Donald Tusk is tegenwoordig voorzitter van de EPP waarvan de partij van Borissov, GERB, ook deel uitmaakt. Volgens Tusk heeft Bulgarije al grote stappen gezet onder leiding van Borissov, maar zijn verdere stappen op het gebied van wetgeving, onafhankelijke rechtspraak en bestrijding van corruptie wel noodzakelijk. Tusk stelt dat het uiteindelijk het volk is dat via verkiezingen een finaal oordeel zal vellen over de regering Borissov.
 
De twee spraken ook nog over het Europese Herstelplan, de strijd tegen Covid-19 en het rapport van Eurocommissaris van Justitie Didier Reynders over de stand van de rechtsstaat in Bulgarije. Premier Borissov noemde het een objectief rapport en zei dat Bulgarije alle Europese aanbevelingen wil overnemen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 05/10/2020 - ...
 

        Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft