Vooruitgang in post-Brexit onderhandelingen behalve op gebied visserij

16/12/2020
 
Er zit vooruitgang in de post-Brexit onderhandelingen meldt Bloomberg, daarbij voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aanhalend. Alleen op het gebied van de visserijrechten lijken de partijen niet tot elkaar te kunnen komen.
 
Von der Leyen blijft voorzichtig over de mogelijkheid van een nieuw handelsakkoord tussen de EU en het VK voor 31 december. 'Zoals de zaken er nu voor staan, kan ik niet zeggen of een akkoord wordt bereikt of niet', aldus Von der Leyen. Zij zei dat er vooruitgang is in de dossiers van het level playing field (gelijk speelveld inzake concurrentie) en dat van de staatssteun. Op het gebied van de staatssteun is vooruitgang geboekt inzake gezamenlijke principes en handhaving van die principes.
 
Wat de visserij betreft, had Von der Leyen dus minder goed nieuws. Zij betwijfelt of daarover een akkoord wordt bereikt voor 31 december. 'Eerlijk gezegd, voelt het soms dat we op dit punt geen oplossing zullen bereiken', aldus de voorzitter. Zij sloot toch optimistisch af door te zeggen dat er een erg smal pad is naar een akkoord en dat de partijen het moeten blijven proberen vanuit hun verantwoordelijkheid. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 16/12/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft