Honderden oud-medewerkers George Bush jr. steunen Joe Biden

01/07/2020
 
Steun uit onverwachte hoek voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Honderden oud-medewerkers van de Republikeinse regeringen onder George Bush jr. (2000-2008) zeggen dat zij dit jaar op Biden gaan stemmen, ondanks het feit dat ze het lang niet altijd met hem eens zijn. Ze zien de huidige president Donald Trump als een 'gevaar'.
 
De oud-medewerkers van Bush jr. hebben zich verenigd onder de naam 43 Alumni for Biden. Mocht Biden de presidentsverkiezingen in november winnen, wordt hij de 43e president van de VS. 43 Alumni for Biden is een zogenaamde PAC, een Political Action Committee. Zo'n PAC valt te vergelijken met een lobbygroep. PAC's zijn zeer belangrijk voor een presidentskandidaat. Niet alleen om kiezers achter zich te krijgen, maar vooral ook voor het inzamelen van geld voor de verkiezingscampagne. Zij mogen echter geen contact hebben met het Biden-team.
 
George Bush jr. is politiek niet meer actief. Hij is op de hoogte gebracht van de actie van zijn oud-medewerkers. De Democraten willen niet reageren op het initiatief. Het Trump kamp reageerde als volgt: 'Dit is het moeras - alweer - in een poging de naar behoren verkozen president van de VS onderuit te halen.'
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/07/2020 - ...
 

          Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft