Obama steunt voorlopig geen enkele Democratische presidentskandidaat actief

02/03/2020
 
Terwijl de ene na de andere Democratische presidentskandidaat uit de race stapt, afgelopen nacht Europese tijd nog Pete Buttigieg, is voormalig president Barack Obama voorlopig niet van plan voor welke kandidaat dan ook zijn steun uit te spreken. Ook niet voor zijn voormalige vicepremier Joe Biden.
 
Obama belde Biden afgelopen weekend wel om hem te feliciteren met zijn overwinning in South-Carolina, maar volgens een bron dichtbij Obama doet Obama dat vaker en moet er niets achter worden gezocht. Obama wil zich nu niet uitspreken voor welke kandidaat dan ook om een verdere verdeeldheid binnen de Democratische partij te voorkomen volgens diezelfde bron. Eens de definitieve kandidaat is gekozen, ziet Obama wel een rol voor zichzelf weggelegd om voor die persoon de volledige steun binnen de partij te krijgen om zo Donald Trump te kunnen verslaan. 
 
Morgen is het Super Tuesday met voorverkiezingen in 14 staten tegelijk. Bernie Sanders heeft nog steeds veruit de beste papieren, maar Joe Biden is nu weer terug in de race. Het is onduidelijk in hoeverre Mike Bloomberg gaat scoren. Hij heeft zich van het begin af aan op Super Tuesday gefocust. Elizabeth Warren en Amy Klobuchar zijn ook onverminderd in de race, maar vooral Klobuchar maakt weinig kans veel staten te winnen, gezien de peilingen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 02/03/2020 - ...