Chinese toerisme industrie hoopt op flinke opleving tijdens 1 mei vakantie

24/04/2020

De Chinese toerisme industrie heeft flinke klappen gekregen door de coronacrisis. Het ziet de komende meivakantie echter hoopvol tegemoet. Naar verwachting zullen zo'n 80 miljoen Chinezen een korte vakantie in eigen land houden. Dat is dan een verdubbeling ten opzichte van het eerder deze maand gehouden Ching Ming festival.
 
De Chinezen blijven nog wel voorzichtig met al te verre reizen en gaan voornamelijk naar bestemmingen binnen hun provincies, meldt de Bangkok Post op gezag van Chinese reisorganisaties. Beijing, Shanghai en Guangzhou zijn de populairste bestemmingen voor een korte trip waarbij vooral het aantal boekingen in 4- en 5-sterren hotels opvalt. Die vertegenwoordigen 55% van de boekingen. Ook Chinese luchtvaartmaatschappijen zien een heropleving en zitten nu naar eigen zeggen weer op 40% van hun normale capaciteit. Omdat buitenlandse vluchten voorlopig niet mogelijk zijn, hebben ze nieuwe binnenlandse bestemmingen aan hun aanbod toegevoegd. Lokale Chinese overheden, ten slotte, proberen met allerlei acties toeristen te verleiden geld uit te geven zodat hun economieën weer op gang komen.  
 
De Chinese toerisme industrie noteerde op het hoogtepunt van de coronacrisis een dagelijks verlies van 10 miljard yuan (huidige conversieratio: 1 yuan = 0,13 euro, red.). In diezelfde periode kreeg de grootste Chinese toeristische boekingssite Trip.com te maken met 80% binnenlandse annuleringen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 24/04/2020 - ...
 

    Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft