Politieactie tegen cocaïnehandel in haven Vlissingen

01/07/2020
 
De Zeeuwse politie is al de gehele dag bezig met huiszoekingen in verschillende Zeeuwse plaatsen. De actie, genaamd Operatie Portunus, kadert in een langdurig onderzoek naar de smokkel van cocaïne via de haven van Vlissingen.
 
Politie en justitie in Zeeland vermoeden dat er meerdere criminele netwerken betrokken zijn bij de invoer en handel in cocaïne via de haven van Vlissingen. Met de huiszoekingen hopen ze die netwerken in kaart te kunnen brengen. Tot en met woensdagmiddag zijn negen arrestaties verricht op verschillende locaties: De eerste twee gearresteerde personen werden vanochtend vroeg, rond 05:00 uur, van hun bed gelicht in het plaatsje Wolphaartsdijk. Andere locaties waar de politie bezig is, bevinden zich onder andere in Middelburg, Goes en Heinkenszand. In totaal zijn ruim 400 agenten ingezet bij Operatie Portunus.
 
De afgelopen jaren zijn regelmatig grote hoeveelheden cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs zaten dan bijvoorbeeld verstopt tussen dozen met bananen of ander fruit. Volgens de politie had ieder betrokken crimineel netwerk zijn eigen bezigheden. De ene haalde de cocaïne uit de vracht, de ander zorgde voor de invoer of de verkoop etc. 
 
De benaming van de politieoperatie is niet zomaar gekozen. Portunus was bij de oude Romeinen de god van de haven. De oudst bekende vermelding over Portunus dateert uit de zesde eeuw voor Christus. Haven is in het Latijn trouwens portus (Wikipedia).
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/07/2020 - ...
 

          Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft