Nederland zet in op corona sneltest

28/10/2020
 
In eendrachtige samenwerking willen de Nederlandse overheid, ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW en het leger op een aantal strategische plaatsen snelteststraten realiseren. Zo moet er altijd voldoende testcapaciteit beschikbaar zijn. Bovendien is de uitslag van een sneltest er sneller dan die van een PCR-test, zij het dat de betrouwbaarheid van een sneltest lager ligt.
 
Onder andere de ondernemingen ASML, KLM, Randstad Groep Nederland, Shell en luchthaven Schiphol leveren met hun logistieke kennis en kennis over personeel en klantprocessen hun bijdrage aan de infrastructuur van de teststraten. Het ministerie van VWS schaft de sneltesten aan en bepaalt wie ervoor in aanmerking komt. Legerpersoneel zal in de eerste fase de sneltesten afnemen. 
 
De eerste zeven snelteststraten komen op dezelfde locaties als de XL-teststraten van de GGD'en die daar de PCR-test afnemen. Het is de bedoeling dat er snel daarna doorheen het land nog 25 speciale snelteststraten bij komen. Op die manier kunnen straks per maand tenminste 1 miljoen mensen per maand een sneltest laten afnemen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 28/10/2020 - ...