'Het coronavirus zou wel eens een blijvertje kunnen zijn', waarschuwt WHO

14/05/2020
 
Alhoewel er momenteel 100 potentiƫle vaccins tegen het coronavirus in een onderzoeksfase zitten, is het goed mogelijk dat het virus nooit meer helemaal zal verdwijnen uit onze samenleving. Die waarschuwing gaf de verantwoordelijke voor noodsituaties binnen de WHO, Dr. Mike Ryan, gisteren tijdens een briefing.
 
Ryan refereerde aan het hiv-virus dat aids veroorzaakt. 'Het hiv-virus is ook niet verdwenen. We hebben ermee leren om te gaan.' Volgens Ryan is het onmogelijk te voorspellen of en wanneer het coronavirus verdwenen zal zijn. Hij voegde er nog aan toe dat lockdowns geen wondermiddel zijn om het virus tegen te houden en dat het weer uit de lockdown gaan risico's met zich meebrengt.
 
Toch blijft de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, tegelijkertijd hoopvol dat de wereldwijde pandemie onder controle te houden valt. 'Wij hebben het traject zelf in handen en het is ieders taak al het mogelijke te doen om de pandemie te stoppen', zei Ghebreyesus op dezelfde briefing.
 
Volgens de Johns Hopkins University die alle cijfers rondom corona bijhoudt, zijn er nu wereldwijd 4.350.026 besmettingen bekend. We zijn dus op weg richting de 4.500.000 en verder. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 14/05/2020 - ...
 

       Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft