Inzet van robots in Italiaans ziekenhuis moet levens medisch personeel redden

06/04/2020
 
In een ziekenhuis in Varese, in de zwaar getroffen regio Lombardijen, nemen zes robots onder andere de polsslag op van patiënten met het coronavirus. Het medisch personeel hoopt dankzij de inzet van robots veiliger te kunnen werken en zo hun eigen leven niet onnodig op het spel te zetten.
 
In heel Italië zijn minstens 70 artsen en verpleegkundigen ondertussen al bezweken aan het coronavirus aldus de Italiaanse medische beroepsvereniging. De vereniging gaat ervan uit dat veel van de sterfgevallen onder het medisch personeel hadden kunnen worden voorkomen als zij beter beschermd waren geweest.
 
De zes robots die nu worden ingezet, verschillen in grootte en uiterlijk maar hebben alle het voordeel dat ze nooit vermoeid raken en nooit de kans lopen geïnfecteerd te raken. Bijkomend voordeel is dat vooral de jongere patiënten ze uitermate grappig vinden. Het medisch personeel kan de gegevens die de robot verzamelt in een veilige kamer aflezen op de computer. Zo hoeven zij dus minder in contact te komen met de zieke patiënten.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 06/04/2020 - ...