Coronavirus zal niet verdwijnen deze zomer

09/05/2020
 
Wat we eigenlijk zo langzamerhand al vermoedden, is nu bevestigd door Canadees wetenschappelijk onderzoek: temperatuur of luchtvochtigheid hebben praktisch geen invloed op het coronavirus. De hoop dat we deze zomer (tijdelijk) geen angst zouden hoeven hebben voor besmettingen is zo definitief vervlogen.
 
Een groep Canadese wetenschappers onder leiding van Dionne Gesink (zou wel eens Nederlandse roots kunnen hebben, vind het niet terug op de site van de Universiteit van Toronto) bestudeerrde de verspreiding van het virus in diverse delen van de wereld en keek daarbij naar zaken als de temperatuur, de luchtvochtigheid en de mate van verstedelijking. Het bleek allemaal niet van invloed op het meer of minder voorkomen van het virus ter plekke.
 
De enige correlatie die de epidemiologen konden vaststellen, was de aanwezigheid van het virus en de maatregelen die waren genomen. Hoe strenger de maatregelen om het virus tegen te gaan, hoe kleiner de kans om het virus te krijgen/over te dragen. We zullen kortom nog heel lang de bekende maatregelen moeten naleven en massabijeenkomsten moeten vermijden totdat er een vaccin is.
 
Bovenstaande tekst is een vertaling van een bericht die op verschillende online media valt terug te vinden. Ik las het bij het Bulgaarse Novinite. Een verantwoording van het onderzoek door de wetenschappers zelf vind je op de site van de Canadian Medical Association Journal
 
Copyright tekst: Johan Peters, 09/05/2020 - ...
 

    Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft