Dj-ende bankier valt niet bij iedereen goed

24/03/2022
 
De CEO van de Amerikaanse bank Goldman Sachs, David Solomon, heeft een hobby die je niet bij een bankier zou verwachten. In zijn vrije tijd is hij dj. In die hoedanigheid treedt hij juli dit jaar op tijdens het Lollapalooza festival. Naast bijvoorbeeld Dua Lipa en Metallica. Maar zijn aangekondigde optreden valt niet bij alle artiesten even goed.
 
Dj Joe Nice zegt dat de organisatoren van Lollapalooza zich moeten schamen. Solomon verdiende in coronajaar 2021 35 miljoen dollar. De bank Goldman Sachs boekte volgens Nice een record netto winst, terwijl miljoenen mensen hun huis en/of baan verloren. Zijn advies: 'Verlaat het terrein wanneer Solomon begint te draaien.' Anderen reageren dan weer positiever. Damian Pelliccione, co-founder van Queer TV network Revry noemt het 'super cool' en vindt Solomon 'een inspirator'. Solomon zal zijn gage afstaan aan goede doelen die zich bezighouden met het tegengaan van verslaving.
 
Solomon is dj sinds 2015 en heeft een eigen platenlabel. Daarop verscheen afgelopen februari zijn nieuwste track Heatwave en dat klinkt zo.
 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 24/03/2022 - ...