Editorial: minder nieuws in 2021 vanwege voorgenomen carrièreswitch

Mijn site Johan Schrijft is bedoeld als uithangbord om mijn journalistieke en redactionele/communicatieve vaardigheden en kennis te etaleren. Dat blijft ook zo in 2021. Een belangrijk onderdeel van het etaleren is altijd de doordeweekse nieuwsvoorziening op werkdagen geweest. Die blijft eveneens gehandhaafd in 2021, zij het met minder dagelijkse nieuwsberichten dan in 2020.

Ik ben en blijf een nieuwsfreak. Ik wil weten wat er in de wereld gebeurt en dat in heldere taal doorgeven. Ik sta derhalve nog steeds open voor een job als journalist/nieuwsredacteur in Vlaanderen of Nederland. Ik lees media in het Nederlands, Engels, Duits of Frans en kan ook vanuit die buitenlandse talen berichten vertalen. In 2021 zal ik weer vele nieuwsberichten als voorbeeld daarvan plaatsen.

Mijn voornaamste interessegebieden in die nieuwsvoorziening veranderen evenmin. Ik blijf de grote lijnen volgen van wat er in de EU gaande is met speciale aandacht voor de EU-landen in Centraal- en Oost-Europa en op de Balkan. Ook de kandidaat-lidstaten op de Balkan mogen op mijn blijvende aandacht rekenen. Natuurlijk houd ik als Nederbelg de ontwikkelingen in België in het oog en zal ik die voor Nederlanders die niet bekend zijn met de ingewikkelde staatsstructuur duidelijk verwoorden. De transport- en logistieksector blijft mijn interesse houden aangezien ik daarin een werkverleden heb. Ten slotte blijf ik ook op deze site nieuwsberichten publiceren die te maken hebben met het leven van mensen met een beperking, al is het maar vanwege het feit dat ik zelf ervaringsdeskundige ben. En juist dat feit heeft mij aangezet tot een voorgenomen carrièreswitch dit jaar.

 

 

Ondanks carrièreswitch gewoon beschikbaar

Hoewel ik in mijn hart, hoofd en handelen in 2021 als journalist/redacteur actief blijf, moet ik realistisch zijn door te erkennen dat er dit jaar wel weer brood met beleg op de plank moet komen. Het wordt steeds lastiger om dat in de journalistiek/communicatie te vinden op de leeftijd van 51 en met een fysieke beperking. Daarom ben ik van plan om mij dit jaar te richten op een carrièreswitch. Nog deze maand wil ik beginnen aan een korte opleiding tot counselor waarmee ik mij na afloop hoop te vestigen als counselor voor mensen met een beperking. Lees meer hierover op deze pagina.
 
In die studie zelf gaat uiteraard de nodige tijd zitten. Net als in de voorbereiding tot het daadwerkelijk van start gaan als counselor. Daarom zal ik in 2021 alleen nog in de ochtenduren nieuwsberichten publiceren. Want, ik blijf wel degelijk ook beschikbaar voor een parttime/freelance job als journalist/redacteur bij een nieuwsmedium of als communicatiemedewerker bij een onderneming of non-profit instelling voor 19 tot 24 uur/week. Keer dus regelmatig terug naar deze site wanneer je op zoek bent naar een journalist/redacteur/communicatiemedewerker die zijn talen kent en in heldere woorden de actualiteit van de dag kan beschrijven. Actualiteit op diverse gebieden en van ver weg of dichtbij.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/01/2021 - ...