Forbes: Zwitserland het veiligste land in Europa om op vakantie te gaan

20/06/2022
 
Met de zomervakantie voor de deur is het voor de late twijfelaars misschien handig om te weten wat de veiligste vakantiebestemmingen zijn in Europa. Volgens Forbes Advisor. Romania Insider bericht erover en nee: Roemenië staat niet in de top.
 
Forbes heeft voor ieder land naar een aantal aandachtspunten gekeken, te weten: de kwaliteit van het water, de kwaliteit van de gezondheidszorg, het aantal diefstallen en moorden per 100.000/1.000.000 inwoners, de luchtkwaliteit. Na alle scores te hebben uitgeschreven en vergeleken, kwam Forbes uit op de volgende top-3 van meest veilige landen in Europa (volgorde van 1 tot 3): Zwitserland, Slovenië en Portugal.
 
Zwitserland komt uit op een veiligheid score van 88.3. Het land heeft de beste gezondheidszorg van de in totaal 29 onderzochte landen. Ook op de andere onderzochte aandachtspunten scoort het bovengemiddeld goed. Alleen niet op het aantal diefstallen. Dat zijn er 1.602 per 100.000 inwoners. Slovenië staat tweede met een mooie score van 82.3. Er is weinig luchtvervuiling, de kwaliteit van het water is er prima en het land heeft een van de laagste percentages moorden: 4,8 per één miljoen inwoners. Portugal staat derde in de lijst met een score van 82.1. Het land scoort op alle fronten met uitstekende cijfers.
 
Welke landen moet je volgens Forbes dan net niet bezoeken? Roemenië staat vierde van onderen met nog net een voldoende (61.1). Boosdoeners zijn de gebrekkige gezondheidszorg en het relatief hoge aantal moorden. Voor de rest scioort het land gemiddeld. Waar je echt niet moet zijn volgens Forbes zijn achtereenvolgens Estland, Albanië en het Verenigd Koninkrijk. Het VK staat helemaal onderaan met een bedroevende score van 41.2
 
Lees het hele artikel en bekijk de complete lijst (wel een bril nodig) bij Romania Insider.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 20/06/2022 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft