Europees extreemrechts vergadert in Madrid

31/01/2022
 
Afgelopen weekend vergaderden politici van negen extreemrechtse partijen in Madrid over een 'routekaart voor een soeverein en patriottisch Europa'. Waren onder andere aanwezig: Marine Le Pen, Viktor Orban, Tom Van Grieken. Voor JA21 gaf EU-parlementslid Rob Roos acte de présence.
 
De partijen kwamen bij elkaar in Madrid op uitnodiging van het Spaanse extreemrechtse Vox. Ze spraken onder andere over de dreigende situatie aan de Oekra├»ense grens. Ondanks de naar het schijnt nauwe banden tussen Le Pen en Poetin schaarde ook de leidster van het Franse Rassemblement National zich achter de oproep dat Europa solidair en vastberaden moet optreden tegen agressie aan haar buitengrenzen. Een verklaring die vooral onder invloed van de Poolse en Litouwse partijleiders tot stand zal zijn gekomen. 
 
De deelnemers namen verder een document aan met daarin opgesomd negen principes waar hun partijen voor staan en die moeten zorgen voor een Europa dat 'geen vlag met de hamer en sikkel (communistisch) of de halve maan (islamitisch) gaat voeren'. Die negen principes gaan onder meer over migratie, het omhoog krijgen van het geboortecijfer in de EU en het verdedigen van de soevereiniteit van de lidstaten. In het originele artikel staat een link naar de bron van het betreffende document. Dat is wel in het Spaans opgesteld ...
 
Copyright tekst: Johan Peters, 31/01/2022 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft