Vlaamse chef-koks bereiden en leveren verse maaltijden voor artsen en verplegers

30/03/2020
 
 
Vlaamse horeca-uitbaters hebben het project Feed the Nurses opgezet. Doel: verse maaltijden bereiden voor en leveren aan artsen en verplegend personeel in ziekenhuizen om hen op die manier gezond te ondersteunen in hun dagelijkse strijd tegen het coronavirus.
 
Chef-koks bereiden de maaltijden in de keukens waarin ze normaal werken. Ze gebruiken daarbij verse ingrediƫnten van hun reguliere toeleveranciers of anderen die hieraan willen leveren. Ze proberen zoveel mogelijk te werken met gezonde ingrediƫnten die veel eiwitten en koolhydraten bevatten. Voor de bezorging doen ze een beroep op traiteurdiensten en andere logistieke partners.
 
Eenieder die ook maar een steentje kan bijdragen om ervoor te zorgen dat de chef-koks kunnen blijven koken en dat de maaltijden worden bezorgd, kan zich aanmelden op de website van Feed the Nurses. Ook zorgverleners die van dit initiatief gebruik willen maken, kunnen zich via de site opgeven.
 
Feed the Nurses is momenteel werkzaam in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en Belgisch-Limburg. Chef-koks in deze en de overige Vlaamse provincies kunnen zich altijd aansluiten.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 30/03/2020 - ...