Europese Commissie start onderzoek naar voorgenomen fusie tussen Fiat en Peugeot

12/06/2020
 
De Europese Commissie zal een onderzoek instellen naar de voorgenomen fusie tussen automakers Fiat-Chrysler (FCA) en PSA (Peugeot). De angst bestaat dat de fusie zal leiden tot een te groot marktaandeel van de gefuseerde bedrijven waardoor de mededinging in gevaar komt. Noch de EU noch de betrokken bedrijven willen op het nieuws reageren.
 
Als de fusie, die in het eerste kwartaal van 2021 een feit zou moeten zijn, gestalte krijgt, wordt de combinatie FCA-PSA de vierde grootste autobouwer ter wereld. De Europese Commissie is naar het schijnt vooral bezorgd over het grote marktaandeel in het segment kleine bestelwagens dat het dan maximaal in handen zou hebben, 69% volgens berekeningen van persbureau Bloomberg. Wat het segment personenwagens betreft, zouden er geen problemen zijn rondom een te groot marktaandeel.
 
FCA en PSA hadden tot afgelopen woensdag de tijd om hun fusieplannen aan te passen, zodat het marktaandeel kleine bestelwagens niet te groot zou uitvallen. Dat hebben ze niet gedaan. De Europese Commissie heeft nu vier maanden de tijd voor een uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van de voorgenomen fusie. De Commissie kan de fusie in het uiterste geval blokkeren. Vooralsnog zeggen FCA en PSA niet bevreesd te zijn dat dit zal gebeuren.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 12/06/2020 - ...
 

        Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft