Grote show uitreiking Grammy Awards ook dit jaar afgelast

06/01/2022
 
De geplande grote show op 31 januari rondom de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen, gaat ook dit jaar niet door. Televisiestation CBS en de platenmaatschappijen hebben hiertoe besloten vanwege de hoogoplopende aantallen omikronbesmettingen in de VS. Wanneer de uitreiking wel plaatsvindt, is nog niet bekend.
 
Nadat de uitreiking vorig jaar ook al op een latere datum en in een sobere uitvoering had plaatsgevonden, wilden CBS en de platenmaatschappijen er dit jaar weer een live spektakel van maken met publiek in de Crypto.com Arena in LA. Na overleg met de autoriteiten, gezondheidsexperts en artiesten is daar nu van afgezien. 
 
Een hele lijst van artiesten was opgesteld die in aanmerking komen voor een Grammy: beste album, beste single, beste rockartiest, vrouwelijke artiest, klassieke muziek, etc. Grootste kanshebber op meerdere Grammys is de Amerikaanse bandleider, musicus en tv-presentator Jon Batiste. Hij is meer dan tien keer genomineerd. Andere genomineerden zijn bijvoorbeeld Billie Eilish, Olivia Rodrigo en Tony Bennett. Zij en de overigen zullen voorlopig nog even moeten wachten op uitsluitsel of ze dit jaar in de prijzen zijn gevallen. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 06/01/2022 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft