Griekenland probeert toeristisch zomerseizoen te redden met nieuwe vaccinatie initiatieven

21/07/2021
 
De laatste weken ziet Griekenland een zorgelijke toename in het aantal coronabesmettingen. Daardoor dreigt het toeristische zomerseizoen in gedrang te komen. Toerisme maakt een vijfde van het BBP van Griekenland uit. De regering komt daarom met nieuwe vaccinatie initiatieven om het zomerseizoen te redden.
 
Momenteel zijn zo'n 4,6 miljoen Grieken volledig gevaccineerd. Het vaccinatieprogramma ligt na een voortvarende start nu echter achter op schema. De oorzaak daarvan zijn de Grieken die zich niet willen laten vaccineren en de ouderen die thuis wonen en niet naar een vaccinatiecentrum kunnen komen. Om jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar te overtuigen zich wel te laten vaccineren, stelt de regering hen een prepaid card van 150 euro na vaccinatie in het vooruitzicht. Daarmee kunnen ze reizen, concerten of bioscopen bezoeken. De ouderen die aan huis zijn gebonden, mogen mobiele vaccinatieteams aan hun deur verwachten. Zij krijgen het J&J-vaccin waarvan één vaccinatie volstaat.
 
Ondertussen zijn er op diverse populaire eilanden, waaronder Mykonos, al uitbraken van het coronavirus geconstateerd. De Griekse regering heeft daarom maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding te voorkomen. Hoteleigenaren klagen dat toeristen daardoor massaal hun boekingen annuleren, maar de regering ontkent dat. Mocht je als toerist corona oplopen en in quarantaine moeten, heb je weer een ander probleem: er zijn onvoldoende quarantainehotels beschikbaar. Op Paros moest een groep 18-jarigen 16 uur op een parkeerplaats van een gezondheidscentrum doorbrengen. Uiteindelijk werden zij per helikopter naar Athene gevlogen om daar in quarantaine te gaan.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 21/07/2021 - ... 
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft