Griekse stranden weer open, veel hotels dreigen failliet te gaan

16/05/2020
 
De Griekse stranden zijn weer open voor toeristen, onder voorwaarden. Eerst hoopt men de Griekse toeristen terug te lokken. Later in de zomer de buitenlandse. Er is echter één probleem: meer dan de helft van de hotels dreigt deze zomer failliet te gaan als gevolg van de coronacrisis.
 
Wie droomt van lekker zonnen op een Grieks strand deze zomer hoeft die droom nog geen vaarwel te zeggen. De Griekse overheid doet er alles aan om het toeristenseizoen niet volledig in het water te laten vallen. Je zult echter wel minder vakantiepret beleven dan normaal. Contactsporten op het strand zijn verboden. De bars mogen geen alcohol schenken en er zal ook geen livemuziek klinken. De beschikbare hoeveelheid strand wordt beperkt. Per 1.000 vierkante meter mogen maximaal 40 mensen zonnen. Zij moeten dan wel voldoende afstand houden en hygiëneregels volgen (gebruik van handdoeken).
 
Veel hotels op de Griekse eilanden en in het binnenland vrezen dat de meeste buitenlandse toeristen wegblijven, met name de Britten. De associatie van Griekse hotels houdt er rekening mee dat maar liefst 65% van de hotels deze zomer misschien niet overleeft. Het is dus goed om vooraf te checken of je nog in je favoriete hotel terechtkunt.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 16/05/2020 - ...
 
         Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft