Amerikaanse ondernemingen peinzen er niet over uit China te vertrekken

09/09/2020
 
Het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump is erop gericht dat Amerikaanse ondernemingen weer op eigen bodem hun producten maken. Zeker ondernemingen die nu in China produceren, zouden dat land moeten verlaten. Maar, de Amerikaanse ondernemingen in China peinzen daar niet over.
 
Het is voor Amerikaanse ondernemingen niet altijd even makkelijk ondernemen in China met de voortgaande handelsoorlog tussen de VS en China. De ondernemingen noemen de spanningen die dit met zich meebrengt hun grootste bezorgdheid. Toch blijkt uit een jaarlijkse enquĂȘte van de Amerikaans-Chinese Kamer van Koophandel dat 92% van hun leden geen intentie heeft uit China te vertrekken. Zo'n 4% plant onderdelen van de productie terug te brengen naar de VS.
 
De ondervraagde ondernemingen zitten voor het merendeel (85%) al meer dan tien jaar in China. Zij zijn gepokt en gemazeld in het zaken doen in China. De roep om hun productie weer terug te brengen naar de VS verontrust hen wel. De ondernemers voelen zich onzeker door de politiek van Trump en stellen in 22% van de gevallen investeringen daarom voorlopig uit. Anderen passen een strategie toe waarbij ze uitsluitend voor de Chinese markt produceren. Hun productie voor de rest van de wereld vindt dan elders plaats.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 09/09/2020 - ...
 

      Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft