Duitse ondernemersvertrouwen krabbelt weer overeind

25/05/2020
 
 
De ondernemersklimaatindex van het Duitse Ifo Institut is in mei gestegen van 74,2 punten in april naar 79,5. De Duitse ondernemers zien weer licht aan het einde van de coronatunnel. Alhoewel ze de huidige economische situatie nog als ronduit slecht beoordelen, zijn ze hoopvol over de komende maanden.
 
Nu de Duitse economie weer op gang is gekomen na de lockdown is het ondernemersvertrouwen in alle sectoren gestegen. Opvallend is dat het vertrouwen uitsluitend samenhangt met verwachtingen van betere resultaten voor de komende maanden. Gevraagd naar hun actuele stemming over de Duitse economie tonen de ondernemers zich veelal eerder pessimistisch.
 
Het Duitse ondernemersvertrouwen lag in 2017 en 2018 nog net boven of rond de 100 procentpunten. In 2019 zette de daling al in. Deze bereikte in april een voorlopig dieptepunt van 74,2 als gevolg van de coronacrisis.
 
Het Ifo Institut is een economische denktank gevestigd in M√ľnchen. Het analyseert het economisch beleid en komt iedere maand met een rapport over het ondernemersvertrouwen in Duitsland.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 25/05/2020 - ...
 

      Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft