Joe Biden hard op weg om Democratisch presidentskandidaat te worden

11/03/2020
 
Joe Biden won afgelopen nacht Europese tijd zeker vier van de zes Democratische voorverkiezingen. De staten Michigan, Missouri, Mississippi en Idaho stemden in meerderheid voor Biden. Zijn tegenstrever Bernie Sanders leek kansrijker in Washington en North Dakota, maar ten tijde van dit schrijven waren de stemmen in deze twee staten nog niet allemaal geteld. 
 
Biden stak in zijn overwinningsspeech de hand uit naar Bernie Sanders en zijn aanhang door te stellen dat beiden een gemeenschappelijk doel hebben: het verslaan van Donald Trump. Sanders hield geen toespraak. Biden doet het vooral goed onder ouderen en zwarte Democratische kiezers en kiezers die minder progressief zijn. Sanders moet het vooral hebben van jongeren en progressieven.
 
Ondertussen waart het coronavirus ook rond in de VS en dat heeft zijn weerslag op de voorverkiezingen die nog volgen. Publieke debatten tussen de twee overgebleven Democratische kandidaten worden de komende week zonder publiek gehouden. De volgende staten in de reeks voorverkiezingen zijn Arizona, Florida, Illinois en Ohio. Deze vinden plaats op dinsdag 17 maart.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 11/03/2020 - ...