Julian Assange verwekte twee kinderen tijdens verblijf in ambassade Ecuador

13/04/2020
 
Wikileaks oprichter Julian Assange verwekte tijdens zijn laatste jaren van gezochte toevlucht in de ambassade van Ecuador in Londen twee kinderen. Dat heeft zijn partner Stella Morris onthuld. Zij zegt dat de twee sinds 2015 een relatie hebben. 
 
Morris, een Zuid-Afrikaanse advocate, maakt sinds 2011 deel uit van het juridisch team dat Assange in Londen bijstaat. In 2015 begon zij een relatie met Assange. De twee kinderen zijn geen ongelukjes, maar 'een overwogen beslissing de muren rondom Assange figuurlijk weg te breken en hem uitzicht te geven op een leven buiten de ambassade'. Morris voedt de twee jongens van één en drie jaar oud zelf op. De jongens zien hun vader via videobellen.
 
Assange is april 2019 door de Britse politie met geweld uit de ambassade gehaald en zit sindsdien in de Belmarsh-gevangenis aan de rand van Londen. Morris is bezorgd over zijn gezondheid vanwege het coronavirus. Vandaar dat ze nu met haar verhaal naar buiten is gekomen. Tegen Assange loopt nog altijd een uitleveringsverzoek van de VS voor het helpen publiceren van geheime Pentagon documenten inzake de Amerikaanse oorlog en aanwezigheid in Irak, eerste decennium deze eeuw, door klokkenluidster Chelsea (Bradley)  Manning. Het uitleveringsverzoek van Zweden inzake Assanges betrokkenheid in een verkrachtingszaak is eind vorig jaar ingetrokken wegens verjaring. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 13/04/2020 - ...