Brits parlementslid pleit voor behoud roro-verbinding Zeebrugge-Hull

17/11/2020
 
P&O Ferries onderzoekt momenteel de optie te stoppen met de dagelijkse passagiersferry tussen Zeebrugge en het Britse Hull. Karl Turner, Brits parlementslid uit Hull, vindt dat geen goed idee met het oog op het transport en de distributie van het aangekondigde Pfizer vaccin waarop ook Groot-Brittannië voor miljoenen doses heeft ingetekend.
 
Officieel heeft P&O nog geen beslissing genomen, maar volgens de vakbonden wil de ferrymaatschappij de passagiersferry tussen Zeebrugge en Hull beëindigen. Er zou dan alleen een beperkte vrachtdienst overblijven. Turner wijst er echter op dat het Pfizer vaccin ook in Puurs, provincie Antwerpen, zal worden geproduceerd. Volgens hem is de verbinding Zeebrugge-Hull dan de beste, veiligste en snelste route om het vaccin in het zwaar getroffen noorden van Engeland te krijgen. 
 
Turner vraagt de Britse overheid dat P&O de garantie geeft dat het de volledige dienstregeling tussen Zeebrugge en Hull handhaaft. Volgens hem is er op dit moment geen andere vracht meer essentieel dan het toekomstige Covid-19 vaccin. 'De haven van Hull en zijn verbinding met Zeebrugge speelt een vitale rol in het transport en de distributie van het vaccin', aldus Turner.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 17/11/2020 - ...
 

        Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft