KLM gaat helpen bij aflossing zeevarenden Nederlandse reders

22/05/2020
 
KLM gaat op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Reders (KNVR) zeevarenden op schepen onder Nederlandse vlag invliegen en terug naar huis vliegen. Zo kunnen zeevarenden die nu al maanden extra op zee verkeren eindelijk terug naar hun familie.
 
Om dit te realiseren, gaat de KLM luchtbruggen opzetten tussen Amsterdam en verschillende steden. Momenteel vliegt de KLM al tussen Amsterdam en Warschau. Daar moeten op korte termijn ook wekelijkse vluchten naar Sint Petersburg, Kiev, Manilla en Bangkok (tussenstop) bijkomen. Uit de landen waar deze steden in liggen, komen ook de meeste zeevarenden die voor Nederlandse reders werkzaam zijn.
 
Door de coronapandemie gelden wereldwijd strenge reisrestricties die het voor de reders bijna onmogelijk maakten hun bemanningen op tijd te laten aflossen. Wereldwijd wachten zo'n 150.000 zeevarenden al maanden op aflossing. Bij de Nederlandse reders gaat hem om zo'n 12.000 man. Veel leden van de KNVR zijn al klant of relatie van de KLM. De KLM wil aan hen zo loyaliteit tonen en het past ook goed binnen de plannen om het netwerk verder op te starten.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 22/05/2020 - ...
 

      Interessant artikel? Overweeg eens een donatie voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft