Ontwikkelaars Roemeense logopedie app willen grens over en ook kinderen met beperking ermee helpen

03/11/2020
 
De mensen achter de Roemeense logopedie app Voxikids lanceren vandaag een crowdunding actie om Voxikids verder te kunnen ontwikkelen en ook in het buitenland te introduceren. Bovendien moet de app ook toepassingen gaan krijgen voor kinderen met autisme en Syndroom van Down. 
 
Voxikids is een platform bestemd voor ouders en logopedisten. Het biedt faciliteiten om de spraakontwikkeling van jonge kinderen op een snelle manier online te stimuleren. Het is in 2018 ontwikkeld door de firma Speakquest waar zowel AnaMaria Onica als Christian Baita werkzaam zijn. De afgelopen maanden is een SaaS platform ontwikkeld dat ouders verbindt met logopedisten en het op die manier mogelijk maakt dat kinderen online logopedie volgen. De finale versie van het SaaS platform moet begin 2021 gereed zijn. Speakquest hoopt dat Voxikids dan bij 1.000 logopedisten kan worden ingezet en in totaal 17.000 Roemeense kinderen zal bereiken. 
 
De ontwikkelaars willen echter nog veel verder gaan. De buitenlandse markt veroveren is één van de doelstellingen. Ook moeten in de nabije toekomst jonge kinderen met een beperking online logopedielessen kunnen volgen. In RoemeniĆ« hebben zo'n 500.000 kinderen nood aan logopedie. Over de hele wereld zouden dat er 34 miljoen zijn volgens Onica.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 03/11/2020 - ...