Fiumicino Airport meest hygiŽnische luchthaven in Europa

15/09/2020
 
Fiumicino Airport, ook bekend als Leonardo Da Vici Airport Rome, heeft als eerste luchthaven in Europa vijf sterren gekregen inzake hygiëne op de luchthaven. Die erkenning komt van Skytrax. Skytrax publiceert normaal ieder jaar een lijst van overall beste luchthavens ter wereld. Nu in coronatijden kijken ze ook specifiek naar de genomen hygiënemaatregelen.
 
Vijf sterren is de hoogst mogelijke beoordeling die een luchthaven kan krijgen en houdt in dat de luchthaven 'zeer hoge hygiëneprocedures en onderhoudsprocedures hanteert'. Flumicino Airport dankt de vijf stereen aan een Covid-19 testencentrum van 7.000 vierkante meter dat samen met het Italiaanse Rode Kruis is opgezet, aan duidelijke signalisatie in verschillende talen, de strikte naleving van de mondmaskerplicht, het duidelijk aanwezige schoonmaakpersoneel en een efficiënte onboarding en offboarding. 
 
Voorlopig onderzoekt Skytrax alleen luchthavens in Europa. Die in Malaga, Nice en Londen (Heathrow) kregen elk drie sterren (gemiddelde score). De onderzoeksresultaten van Schiphol en Zaventem moeten nog worden gepubliceerd. Je kunt hier checken of dat ondertussen al is gebeurd wanneer je dit bericht leest. Later dit jaar komen ook de luchthavens elders in de wereld aan bod.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 15/09/2020 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft