Containers vol medicijnen vanuit België en Nederland naar China

18/02/2020
 
Logistiek dienstverlener H. Essers vervoert sinds de uitbraak van het coronavirus drie keer zoveel containers met medicijnen per spoor naar China dan normaal. Concreet gaat het om 15 volle containers per week, schrijft De Tijd. Vervoer per spoor is nu de enige optie, aangezien vliegtuigen niet meer vliegen op China en vervoer per schip ook veelal geschrapt is en sowieso te lang zou duren.
 
Het bedrijf in Genk verzamelt de medicijnen van grote farmabedrijven in België en elders in Europa. In Genk worden de medicijnen in speciale koelboxen geladen. Deze gaan per vrachtwagen naar treinterminals in Duisburg en Tilburg. Via het spoor komen de medicijnen ten slotte aan in Chongqing en Chengdu. Om de medicijnen vervolgens verder in China te distribueren, is wel gecompliceerd doordat de hele provincie Hubei geblokkeerd is voor transport.
 
Er is in China momenteel een tekort aan mankracht en vrachtwagens om de afhandeling van de zendingen vlot te laten verlopen. Het is daarbij de bedoeling dat de eenmaal leeggehaalde containers opnieuw worden gevuld. Dit keer met bijvoorbeeld consumentenelektronica. Die komen dan weer naar Europa.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 18/02/2020 - ...