Navalny vraagt om Europese sancties tegen olichargen rondom Kremlin

07/10/2020
 
Terwijl Duitsland en de overige EU-lidstaten nog nadenken over welke sancties tegen Rusland gepast zijn als antwoord op de vergiftiging van de Russische oppositieleider Alexei Navalny, weet die laatste wel wat de EU zou moeten doen: sancties instellen tegen de Russische oligarchen die nauwe banden hebben met het Kremlin.
 
In een interview met de Duitse krant Bild zegt Navalny: 'Sancties tegen het hele land werken niet. Het meest belangrijke is het opleggen van reisbeperkingen op profiteurs van het regime en hun tegoeden te bevriezen. Ze verduisteren geld, stelen miljarden en in het weekend vliegen ze naar Berlijn of Londen om dure appartementen te kopen en in cafés te zitten.' 
 
In hetzelfde interview zegt Navalny ook dat de Russen geen enkele haast lijken te maken met een onderzoek naar zijn vergiftiging op 20 augustus, zoals gevraagd door de EU. Ten slotte bekritiseert hij voormalig Duits bondskanselier Gerhard Schröder die hij 'een loopjongen voor Poetin en een beschermer van moordenaars' noemt. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 07/10/2020 - ...
 

        Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft