Nederlandse kennis moet Bulgaarse landbouw op hoger plan brengen

07/10/2022
 
Van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober brengt een Nederlandse landbouwdelegatie een bezoek aan Bulgarije. Het doel van de missie onder leiding van Jan-Kees Goet, secretaris-generaal bij het Ministerie van Landbouw, is de Bulgaarse landbouw op een hoger plan te helpen brengen en is een follow-up van een eerder bezoek van Mark Rutte aan het land in mei dit jaar.
 
De Bulgaren willen hun eigen landbouwproductie wat groenten en fruit betreft de komende jaren aanzienlijk opkrikken. De Nederlandse kennis en innovatieve methoden die wereldwijd hoog staan aangeschreven moeten hen daarbij gaan helpen. In de Nederlandse delegatie zijn verschillende agriculturele bedrijven vertegenwoordigd. 
 
Op dinsdag 11 oktober vindt in de hoofdstad Sofia de Intelifresh conferentie plaats. Daar kunnen Bulgaarse landbouwbedrijven kennismaken met en ideeën opdoen van hun Nederlandse collega's. Op woensdag 12 oktober bezoekt de delegatie een aantal Bulgaarse agrariërs en de Agrarische Universiteit in Plovdiv om een indruk te krijgen van het Bulgaarse landbouwpotentieel.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 07/10/2022 - ...
 

        Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft