And the winner is: The Netherlands!

31/08/2021
 
Afbeelding invoegen
 
Van alle landen in Europa die Engels niet als moedertaal hebben, scoort Nederland het beste in de praktische kennis ervan. Dit blijkt uit de jaarlijkse EF English Proficiency Index (EPI) van Education First voor het jaar 2020. België staat in de top 10 op plek 9.
 
Volwassenen kunnen gratis online een Education First (EF) test afleggen in de Engelse taal die hun kennis ervan meet. De resultaten van alle tests afgelegd door inwoners van een bepaald land geven dan het uiteindelijke kennisniveau weer. Nederland scoorde in 2020 dus het best, net als in 2019. Ook de Scandinavische landen scoren traditiegetrouw hoog. Zuid-Europese landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland moeten nog steeds hun kennis van het Engels danig bijspijkeren. Hun kennis van het Engels ligt onder die van de landen in Centraal- en Oost-Europa en van die op de Balkan.
 
Het geheim van het Nederlandse succes? Daar zijn een aantal redenen voor te bedenken. Kinderen beginnen al op jonge leeftijd met het leren van Engels. Het gebruik van internet/social media ligt in Nederland op een erg hoog niveau. De voertaal daarop is voornamelijk Engels. En Nederland drijft natuurlijk veel handel met het buitenland waarbij voornamelijk in het Engels wordt gecommuniceerd.
 
Meer informatie over de EPI vind je ook op Wikipedia (uiteraard in het Engels).
 
Copyright tekst: Johan Peters, 31/08/2021 - ...
 

       Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft