Barack Obama houdt speech om mensen vooral op te roepen te gaan stemmen

22/10/2020
 
Normaal gesproken bemoeien Amerikaanse oud presidenten zich niet al te veel met verkiezingen, maar dit jaar is dat anders. Barack Obama hield gisteravond een vurige speech in Philadelphia met een dubbele boodschap: het beleid van Donald Trump is rampzalig en zou de komende vier jaar niet beter erop worden. Dus, tweede deel van de boodschap, ga vooral stemmen (op Joe Biden).
 
Obama hekelde in zijn toespraak het beleid van Trump inzake de Covid-19 pandemie. Trump heeft verklaard dat hij in 2021 geen wezenlijk ander beleid zal voeren om de pandemie een halt toe te roepen. Obama vindt dat onbegrijpelijk. 'Werkelijk niet? Niets dat zou hebben kunnen helpen dat mensen hun gelieven zouden blijven leven?' Volgens Obama zal het onder Joe Biden er heel anders aan toegaan. 'Joe zal wetenschappers geen "idioten" noemen (uithaal van Trump naar zijn belangrijkste adviseur inzake bestrijding corona, dr. Fauci, red.). Joe zal geen evenementen in het Witte Huis organiseren die een superverspreiding van het virus teweegbrengen. Joe zal deze pandemie onder controle krijgen.' 
 
Obama spotte verder met het meest recente nieuws over Trump zijn financiën. Volgens de NY Times heeft Trump een geheime bankrekening in China. Nota bene het land dat hij als economische vijand nummer één beschouwt. 'Luister, als tijdens mijn herverkiezingscampagne bekend zou worden dat ik een geheime bankrekening in China zou hebben, denk je dat Fox News slechts een beetje bezorgd zou zijn geweest daarover? Ze zouden mij "Beijing Barry" hebben genoemd.' Trump verwijt Biden dat hij een stroman van de Chinezen is/zal zijn. 
 
Voorlopig wijzen de peilingen uit dat Biden een aanzienlijke voorsprong heeft op Trump. Maar Obama is daar niet door gerust gesteld. 'Ik geef niets om peilingen. De vorige keer waren er ook een heleboel peilingen (die winst voor toenmalig Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton voorspelden, red). Die kwamen niet uit. Dat kwam omdat zeer veel mensen thuis bleven en niet gingen stemmen. Niet dit keer. Niet tijdens deze verkiezingen.'
 
Vannacht Europese tijd is het tweede en laatste debat tussen Trump en Biden. Om te voorkomen dat het weer een scheldpartij wordt zoals tijdens het eerste debat kan de gespreksleider nu de microfoons tijdelijk uitzetten. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 22/10/2020 - ...
 

           Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft