Johan Schrijft drukt opnieuw op de pauzeknop

26/08/2022
 
Afbeelding invoegen
 
Vandaag geen nieuwsbericht vanuit de Balkan, de wereld van transport en logistiek of over het leven met een beperking. Ook de komende twee weken zal dat niet het geval zijn. Johan schrijft opnieuw even niet meer. De reden ligt dit keer niet in de privésfeer, maar heeft een praktische en zakelijke achtergrond.
 
Ik sta aan de vooravond van mijn reis naar Athene. Daar verblijf ik van zondag 4 tot donderdag 8 september. Met een heen- en terugvlucht van telkens ruim drie uur mag je die zondag en donderdag als verloren dagen beschouwen. Dat geldt ook voor zaterdag 3 en vrijdag 9 september wanneer ik respectievelijk naar en vanuit Eindhoven Airport reis. En de komende week dan? Ik ga niet heel mijn privé agenda online gooien, maar ook dan heb ik nog de nodige afspraken en zaken te regelen die ervoor zorgen dat Johan afziet van het zoeken en schrijven van nieuws. Tot zover de praktische achtergrond. Dan nu het zakelijke.
 
Johan Schrijft is begin 2020 door mij begonnen als site om mijn journalistieke en redactionele vaardigheden aan de wereld te laten zien. Lees: aan potentiële werkgevers/opdrachtgevers. Dat jaar was ik immers werkloos geworden en er moest nieuw brood op de plank. Meer dan twee jaar coronaperikelen en meer dan 100 sollicitaties verder is dat nog steeds niet gelukt. Het is tijd voor een andere koers. Johan gaat zich minder richten op het potentiële werkgevers proberen te overtuigen van zijn kwaliteiten en vaardigheden. Ja, ik mis er bepaalde. Ik weet het. Ik ben geen schaap met vijf poten. Johan gaat zijn eigen journalistieke portfolio meer uitbouwen.
 
Het plan is na mijn reis naar Athene, noem het een korte stedentrip/werk, meer op pad te gaan en eigen artikelen te schrijven en daarbij zelf beeldmateriaal te schieten. Johan schrijft dan dus minder wat anderen berichten en gaat meer zelf op onderzoek uit. Uiteraard met de bedoeling daar op den duur ook inkomsten mee te gaan verwerven. Hoe ik dat precies ga aanpakken, weet ik nog niet tot in detail. Ik moet rekening houden met mijn beperkte mobiliteit en het feit dat ik geen officiële journalist van een nieuwsmedium ben. Een van de onderwerpen die uiteraard aan bod zullen blijven komen, is alles aangaande het leven met een beperking. Mijn trip naar Athene gaat al een mooie vingeroefening zijn in deze. 
 
Johan blijft dus schrijven en zal ook vanaf 12 september het nieuws op deze site blijven verwoorden. Maar dan (steeds) meer vanuit zijn eigen optiek. Wordt vervolgd.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 26/08/2022 - ...