Grootste werkschip ter wereld doet zondag haven Vlissingen aan

13/08/2020
 
De Pioneering Spirit, het grootste werkschip ter wereld, komt naar verwachting zondag aan in de haven van Vlissingen (onderdeel North Sea Port, samen met de havens van Gent en Terneuzen). Dat is twee dagen later dan oorspronkelijk de bedoeling. De aankomst heeft vertraging opgelopen omdat de bemanning nog niet klaar is met de huidige werkzaamheden. 
 
Voor degenen die naar het bijzondere schip willen gaan kijken enkele feiten: Het schip is 382 meter lang en 124 meter breed. Het is een zogenaamd werkschip, bedoeld om grote boorplatformen van zo'n 48.000 ton van hun sokkel te lichten en in één keer te vervoeren. Dat is ook het doel van de komst van het schip naar Vlissingen. Het komt een deel van een boorplatform afleveren. Daarnaast kan het vaartuig pijplijnen voor olie- en gastransport leggen op een diepte van 3.500 meter en met een snelheid van ruim 7 km per dag. (Wikipedia)
 
De Pioneering Spirit is gebouwd op de werf van Daewoo shipbuilding & Marine Engineering in Zuid-Korea. De afbouw vond plaats in de haven van Rotterdam. In de loop van 2016 werd het schip in gebruik genomen. Rederij Allseas bestaat sinds 1985, toen het kantoren opende in Den Haag en Châtel Saint-Denis, Zwitserland. De Pioneering Spirit vaart ondertussen onder Maltese vlag. 
 
De Pioneering Spirit wordt zondag 16 augustus om 15:15 uur in de haven van Vlissingen verwacht. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 13/08/2020 -...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft