Voor iedere trucker een aparte kajuit op schepen P&O Ferries die hoe dan ook in de vaart blijven

19/03/2020
 
De ferries van P&O vervoeren dagelijks niet alleen vele toeristen tussen Groot-Brittannië, Ierland en het vasteland van Europa, maar ook veel truckers met lading. Nu het aantal toeristen op de schepen drastisch is afgenomen, verzekert P&O dat iedere truckchauffeur een eigen kajuit tot zijn/haar beschikking heeft die na vertrek grondig wordt gereinigd. Zo wil de ferrymaatschappij verspreiding van het coronavirus op haar schepen zoveel mogelijk tegengaan.   
 
Het zijn niet de enige maatregelen die P&O Ferries heeft genomen. De airconditioning aan boord is uitgeschakeld en vervangen door ventilatie met 100% buitenlucht. De bemanning is verdeeld in afzonderlijke wachten en elk bemanningslid dat ook maar ziekteverschijnselen zou vertonen, kan worden geïsoleerd. Ook de medewerkers op kantoor nemen de regels voor hygiëne en social distancing in acht.
 P&O vaart naar eigen zeggen 27.000 keer per jaar tussen Groot-Brittannië, Ierland en het Europese vasteland. Daarbij vervoert het 2,3 miljoen stuks vracht, oftewel 44.230 stuks vracht/week. Het gaat dan voornamelijk om vers water, groenten en fruit, medicijnen en andere essentiële benodigdheden. 
 
Copyright tekst: Johan Peters (op basis van tekst op de site van Flows), 19/03/2020 - ...