De extreme corona voorzorgsmaatregelen van Vladimir Poetin

01/10/2020
 
De Russische president Vladimir Poetin is al meer dan een half jaar praktisch niet meer in het openbaar verschenen en spreekt ook bijna niemand meer. Allemaal om te voorkomen dat hij besmet zou raken met het coronavirus, meldt de New York Times. De krant weet ook welke voorzorgsmaatregelen Poetin heeft genomen. 
 
Die maatregelen gaan heel ver. Personen die Poetin willen spreken of ontmoeten, moeten eerst twee weken in quarantaine. Dit was bijvoorbeeld het geval met de Russische oorlogsveteranen die samen met Poetin de viering van de overwinning op nazi-Duitsland in juni bijwoonden. Voordat zij bij Poetin op het Rode Plein mochten staan, moesten ze eerst twee weken in quarantaine in een health resort. Nog extremer is het gegeven dat Poetin mensen die hem privé spreken eerst door een desinfecterende tunnel laat lopen. Poetin handelt het overgrote deel van zijn contacten verder via videoconferentie af. 
 
In juni leek het coronavirus over zijn hoogtepunt heen in Rusland, maar ook daar is nu sprake van een tweede golf. Alleen al in Moskou werden gisteren meer dan 2.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. Strengere maatregelen lijken er dus weer aan te komen, maar zo extreem als voor Poetin gaan ze voor de gewone Rus niet zijn. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 01/10/2010 - ....
 

        Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft