Bulgaarse demonstranten niet onder indruk kabinetswijzigingen, demonstraties gaan door

24/07/2020
 
De Bulgaarse premier Boyko Borissov heeft donderdag meerdere wijzigingen in zijn kabinet doorgevoerd in een poging de demonstranten tegen zijn regering tegemoet te komen. Dat lijkt niet gelukt. Voor woensdag 29 juli is een landelijk protest aangekondigd waarbij blokkades worden verwacht.
 
Het ontslag van de ministers van Financiƫn, Economie en Binnenlandse Zaken was vorige week al aangekondigd door premier Borissov. Gisteren bleek dat ook de ministers van Toerisme en Gezondheid zijn bedankt voor hun diensten. De laatste komt wel weer terug op zijn vorige post van Financiƫn. De Bulgaarse demonstranten en hun leiders zijn niet onder de indruk van de stoelendans. Hristo Ivanov, oppositieleider en een van de organisatoren van de demonstraties, noemde de wijzigingen 'het verschuiven van de stoelen op de Titanic'.
 
Bovenstaande foto is van de demonstratie in Sofia. Daar kwamen mensen gisteren voor de 15e dag op rij mensen de straat op. Maar protesten zijn er in alle belangrijke Bulgaarse steden. Dus ook in bijvoorbeeld Burgas, Varna en Plovdiv. Waar onderstaande foto is gemaakt, valt helaas niet te achterhalen.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 24/07/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft