Protesten in Sofia zijn 34e dag ingegaan

12/08/2020
 
De Bulgaarse hoofdstad Sofia gaat vandaag de 34e dag in van de protesten tegen de regering van premier Boyko Borissov. Voorlopig weten de demonstranten niet van wijken en verlopen de demonstraties over het algemeen nog steeds vreedzaam, op enkele gewelddadige incidenten na.
 
Noch de premier noch de demonstranten willen van geen wijken weten. De demonstranten werpen op strategische plekken in de stad om de zoveel tijd nieuwe blokkades op. Zo is momenteel de toegang tot het kantoor van de rector van de universiteit afgesloten, is er een tentenkamp opgericht op Orlov Most en voor het gebouw waar de ministerraad altijd vergadert. Het gebouw werd gisteravond ook bekogeld met tomaten en groene verfbommen.
 
Morgen (donderdag) zou er weer een grote landelijke demonstratie op het programma staan tegen de regering die volgens de demonstranten het schoolvoorbeeld van corruptie is. Vooralsnog houden zowel de Europese Commissie als EU-voorzitter Duitsland zich afzijdig van de gebeurtenissen in Bulgarije.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 12/08/2020 - ...
 

Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft