Nog snel naar het VK voordat quarantainemaatregelen ingaan niet mogelijk

14/08/2020
 
Britten, Fransen, Nederlanders die vanuit Nederland of Frankrijk vandaag nog snel naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen om 14 dagen quarantaineplicht te voorkomen, kunnen zich die moeite besparen. Er is geen capaciteit meer bij Eurotunnel noch bij de ferry's.
 
De Britse regering kondigde gisteren een verplichte quarantaine af van 14 dagen voor wie vanuit Frankrijk of Nederland het land in wil. Als maatregel op de stijgende aantallen besmettingen in die landen. De quarantainemaatregel gaat zaterdagochtend om 04:00 uur in. Eurotunnel heeft vrijdagochtend een waarschuwing uitgegeven dat reizigers niet moeten proberen op het laatste moment nog de trein naar het Verenigd Koninkrijk proberen te nemen. Alle reguliere ritten zijn volgeboekt en de maatschappij heeft geen extra capaciteit beschikbaar. Op een normale vrijdag reizen zo'n 10.000 tot 11.000 passagiers per auto vanuit de Franse terminal naar het Verenigd Koninkrijk.
 
Ook per vliegtuig of ferry de oversteek maken, gaat niet lukken. Brittany Ferries plant geen extra vaarten en ook EasyJet en British Airlines houden het bij hun reguliere vluchten. 
 
Frankrijk en Nederland kregen gisteren van de Britse regering code rood, wat inhoudt dat quarantaine verplicht is wanneer men vanuit een van beide landen het Verenigd Koninkrijk binnenkomt.
 
Copyright tekst: Johan Peters, 14/08/2020 - ...
 

   Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft