Roemeens nieuws

Ik heb iets met Oost-Europa en dan vooral met het land Roemenië. Zelf was ik mei 2014 in Boekarest. Een stad die mij bekoorde. Het staat niet voor niets als 'klein Parijs' bekend. Het land kent echter de nodige politieke en sociaaleconomische moeilijkheden, ondanks de jaarlijks imposante economische groeicijfers.
 
Roemenië is een interessant land om te volgen voor wie de Oost-Europese exodus naar West-Europa wil begrijpen. Voor wie de hand wil krijgen achter de moeizame verhouding tussen de Europese Commissie en Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en dus ook Roemenië. Voor mij redenen genoeg om bijna dagelijks op werkdagen(er moet wel iets interessants zijn te melden) een Roemeens nieuwsbericht te plaatsen. Samengevat en vertaald uit het Engels met nadere duiding in eigen woorden. De berichten blijven één maand gepubliceerd. Er is geen nieuwsarchief. Wie mij na het bezoeken van deze pagina wil benaderen voor journalistiek/redactioneel werk dat een link heeft met het hier gepubliceerde, of mijn overig aanbod op deze site, stuurt een mail.
 
Kaart overgenomen van www.roughguides.com
 
Ik ben in de maand augustus te druk bezig met andere zaken, waaronder mijn eind september te verschijnen boek over Antwerpen.
 
In september pak ik de Roemeense draad weer op. Wie niet zolang kan wachten, kijkt op Romania Insider en/of Nine o' clock Romania om toch op de hoogte te blijven.