Plan voor European Super League valt slecht in Centraal- en Oost-Europa

20/04/2021
 
Het plan van 12 Europese topclubs om een eigen competitie te beginnen als alternatief voor de Champions League, de European Super League, valt slecht bij de clubs in Centraal- en Oost-Europa en op de Balkan. Zij vrezen financieel en sportief het kind van de rekening te worden.
 
In Turkije, Hongarije, de Republiek Tsjechië, Servië: overal klinken negatieve reacties op het gepresenteerde plan voor de European Super League. Clubs in die landen vrezen dat de reeds bestaande kloof tussen arme en rijke Europese clubs alleen nog maar zal toenemen. Zij hebben immers niet het financiële - en spelerskapitaal om ooit deel te kunnen gaan uitmaken van die Super League. Zo raken zij steeds meer achterop en hebben ze nooit meer de gelegenheid om een keer Real Madrid of Manchester City te treffen in een Europese match.
 
De clubs in de betrokken landen steunen dan ook het harde standpunt van de UEFA dat dreigt met het verwijderen van de clubs achter de Super League uit de huidige Champions League competitie. De landen in Centraal- en Oost-Europa en de Balkan prijzen verder de Duitse en Franse clubs, Bayern München en Paris Saint-Germain, die hebben aangegeven geen deel te willen uitmaken van de Super League. 
 
Copyright tekst: Johan Peters, 20/04/2021 - ...
 

      Doneer voor een nog betere nieuwsservice op Johan Schrijft